Konopný čaj posílí imunitu, zmírní bolesti a zlepší trávení

Konopný čaj posílí imunitu, zmírní bolesti a zlepší trávení

Produkty z konopí lze konzumovat v mnoha různých podobách. Někdo preferuje konopný olej, jiný si raději dopřeje kapky s garantovaným obsahem některého z kanabinoidů anebo si pořídí masážní gel a účinné látky do sebe dostane přes kůži. Jednou z variant užívání konopí je pití čaje. Právě tento způsob nabízí mnoho výhod, které lze využít ve prospěch svého organismu.

Přednosti konzumace konopí v podobě čaje

Konopí užívané prostřednictvím trávicí soustavy má výrazně delší účinky než jiné formy podávání. Důvodem je vysoká účinnost vstřebávání kanabinoidů receptory endokanabinoidního systému obsaženými právě v lidském trávicím traktu. Blahodárně působící látky z konopného čaje jsou tedy nejen lépe využity, ale také pozitivně působí na samotnou trávicí soustavu například ve formě snižování negativních dopadů některých žaludečních chorob, například vředů. Znám je také vliv na snížení křečí, uvolnění zácpy či jiných střevních problémů. Účinky byste měli zaznamenat již při pravidelné každodenní konzumaci jediného šálku čaje z konopné směsi.

Podzimní splín či jarní únava?

Jako vedlejší účinek konzumace konopného čaje je často uváděno jeho pozitivní působení na nervovou soustavu. Kanabinoidy obsažené v konopí dokážou podpořit produkci některých neurotansmiterů včetně serotoninu a tím se postarat o vaši lepší náladu. Kromě toho působí i na jiné funkce mozku. V souvislosti s konzumací výluhu z konopné natě bylo prokázáno zlepšení paměťových funkcí mozku, spekuluje se také o preventivním působení proti vzniku Alzheimerovy choroby. Přestože byla většina pokusů s konopím prováděna na laboratorních zvířatech, má se za to, že konopí a především některé kanabinoidy v něm obsažené mohou být cestou pro lepší zvládání osobnostní degradace, kterou zažívá většina stárnoucích lidí.

Zmírnění bolestí

Právě uvolnění akutních bolestivých stavů je jedním z nejčastějších podnětů pro konzumaci konopí. Na rozdíl od některých jiných opiátů nevykazuje konopí při vysazení abstinenční příznaky. Přitom dokáže od bolesti ulevit velice účinně a celá řada chronicky nemocných osob jej využívá jako bezpečnější variantu morfinu či kodeinu. Klíčem jeho působení je potlačení vnímání bolesti receptory v mozku díky jejich ovlivnění kanabnoidy. Ke snížení vnímání bolesti opět stačí nasadit pravidelnou čajovou kůru.

Jak si konopný čaj připravit?

Nejprve nasekejte konopnou nať na drobno anebo si pořiďte některou z předem připravených bylinných směsí. Odměřte přibližně 1 čajovou lžičku směsi a zalijte ji čtvrt litrem vroucí vody. Nechte louhovat alespoň 3 minuty. Pro dochucení můžete do hotového nápoje přidat med, cukr anebo jiné sladidlo. Pro zvýšení účinku se doporučuje nechat v čaji rozpustit lžičku tuku, například másla nebo kokosového oleje. Ten usnadňuje vstřebávání některých kanabinoidů trávicím systémem. Poté si již jen vychutnejte svůj nápoj a pozorujte, jaké účinky na vás bude mít.

Vše skladem, k odeslání
Doprava zdarma od 1500 Kč
Dárek k nákupu nad 1000 Kč
Doprava do 3-5 pracovních dnů